Close

Kenya Masai Mara 16. – 22. mars 2022

Lyset på savannen – er magisk. photo: www.brendhagen.com

PROGRAM (grovt program)  – PS! Vi er i samme tidssone ! 
16. mars 2022 setter vi igjen snuten ned til vårt kjære Kenya og våre venner Masaiene i Masai Mara. En eksotisk tur med opplevelser du ikke klarer å gjenskape på tv – tro meg. Vi reiser ned den 16. på morgenen, lander i Nairobi kl. 20:15, så har vi en akklimatisering-natt i Nairobi, før vi morgenen etter flyr ut i eventyrland. 4 døgn, 5 dager, 2 camper og både safari i Masai Mara National Reserve, og Naboisho Conservancy. Det blir ikke bedre enn dette. 

———————————————————————————————–
Jeg reiser utelukkende med Basecamp Explorer, en organisasjon startet av Svein Wilhelmsen i 1998 etter et sjelsettende møte med den gamle masai-høvdingen Ole Taek som fortalte om truslene masaiene sto ovenfor hver dag. 
Ole Taek trengte hjelp, hjelp av en organisasjon som ville omfavne masaiene og legge igjen positive fotavtrykk for  Masai Mara – og masaiene. Som sagt så gjort. Svein etablerte Basecamp Explorer – et ansvarlig destinasjons-selskap. I dag hjelper «responsible toursism» til med treplanting, søppel-håndterings-program, kvinners entreprenørskap, skoler, helsestasjoner og ikke minst – sikre landområder i samarbeid med masaiene for å bevare og utvikle det fantastisk dyrelivet. Og for å få til det – så tilbyr de oss tilreisende fantastisk flotte camper, de blideste og ektefølte masaiene med ekte kunnskap i blodet –  og ren magi!  
———————————————————————————————-

16.mars 
06:05 Oslo – via Amsterdam – Nairobi 20:15
1 natt på Ole Sereni Hotel rett ved flyplassen. 

17.mars
Vi transporteres til Wilson Airport og så flyr vi Safari Link ut til Mara (ca. 45 min) 
Der venter Derrick, Steve, Lorna og de andre Masaiene på oss med jeepene, og eventyret er virkelig i gang. 

2 døgn i Basecamp Masai Mara  (trykk her) – våre campers mor. 
2 døgn med Safaris i Masai Mara National Reserve. Det er magi, og her leter vi etter alle The Big Five. Vi finner dem – ofte. Og at du finner 3 av 5 – det garanterer jeg. Flere ganger. 100%. Leoparden og Neshornet, kan være litt tricky, men det er også det som er så spennende. 

The big five ? Bøffel, Nesehorn, Elefant, Løve og Leopard. 
Hvorfor The Big Five ?  Fordi det tradisjonelt sett var de vanskeligste byttene å finne og nedlegge for masaiene historisk sett. 

19.mars
Vi forflytter oss nå over i Naboisho Conservancy og vi ønsker velkommen til helt fantastiske Basecamp Eagle View.
Vi fortsetter vårt safari-program her i 2 døgn, og her er det mer vegetasjon i kombinasjon med svære sletter og enormt mye dyr. I dette conservatet er det bare vi som har camper her, som får være. Det betyr veldig lite turister som spres godt ut over 50.000 kv.km. og derfor er det både mer vegetasjon, flere dyr og fantastiske forhold for de virkelig store opplevelsene. Ikke minst får vi være ute etter mørkets frembrudd, og det – det er spennende det. 

21.mars. 
Vi gjør oss ferdig med en morgen-safari, spiser god lunsj og så pakker vi ned. Flys ut av Mara ca. ved 16.00 tiden og tilbake til Nairobi. Der spiser vi en bedre middag på Ole Sereni Hotell på terrassen som har utsikt over dyreparken, og nå kan vi bare senke skuldrene og ta inn over oss hva vi har vært med på. 

kl. 23:59 flyr vi fra Nairobi gjennom natten via Paris før vi lander på Gardermoen kl. 11:55 den 22. mars. 

Har du lyst til å være med? Det tror vi du har, og du kommer aldri til å angre. 

PRIS : 
Kr. 28.800,- p.p. i delt double lodge 
Kr. 32.650,- p.p. i sgl. lodge

Tillegg:
Det du måtte trenge av vaksiner. 
Det du måtte ville drikke utover vann.
Visum:  $50 (online på nett før vi drar) 
Og så bør du ha med $100 til å tipse med. (organisert) 

BOOKING / INFO : 
post@destinasjonsservice.no / Tlf. Espen : 975 50 960 

Cheaky bastard in sunset…. www.brendhagen.com
Disse gutta vil du elske når du er ferdig. Ikke lur på det. De gjør hele turen til en vanvittig opplevelse, og så er de veldig interessert i foto – begge to. Derrick Nabaala og Steve Kumum.
Som sagt – det blir noen «moments» .
Nært og ekte ! photo: www.brendhagen.com
Fantastisk øyeblikk. photo: www.destinasjonsservice.no
Nærhet, kvalitet og kvantitet. www.basecampexplorer.com
Ubeskrivelig vakkert. photo: www.brendhagen.com
Targeting todays meal
Some are quit resistent – and rare.
Ofte enklere med mange…. photo: Basecamp Explorer.
Naturen er rå. photo: www.destinasjonsservice.no
Sammen med Basecamp Explorer skaper vi liv, forandrer liv, forlenger liv og vi legger til rette for et varig livsgrunnlag.