Close

Elementor #977 aynek

Kenya - Good to know

Masai Mara er kjent over hele kloden for sine fantastiske åpne sletter og sitt utrolige dyreliv. 
Masai Mara er hjemmet til den største samling av de store villdyrene i verden, så som fantastiske eksemplarer av løver, geparder, krokodiller, elefanter og utallelige mange flere dyr.

Masai Mara Reservatet

Masai Mara er kjent over hele kloden for sine fantastiske åpne sletter og sitt utrolige dyreliv. Masai Mara er hjemmet til den største samling av de store villdyrene i verden, så som fantastiske eksemplarer av løver, geparder, krokodiller, elefanter og utallelige mange flere dyr.

Naboisho Conservancy

Naboisho derimot, er et langt mindre område med mere vegetasjon og et større bevart område, som er eid og administrert av Masaiene selv. I Naboisho er Masaiene enda mer i fokus, og noe av det viktigste for dem er samlivet mellom mennesker og ville dyr. Lodgene i området leier jorda fra Masaiene, som igjen skaper et økonomisk grunnlag for utvikling av Masaisamfunnet.   Naboisho er mindre, har mer vegetasjon, er ikke så kjent som Maasai Mara, og nettopp derfor finnes det flere dyr her. Dyrene er mer beskyttet i Naboisho, enda landskapet også har store sletter, elver og buskass for villdyrene å leve i.

The big Five – og dyrelivet

I Masai Mara/Naboisho er det et rikt dyreliv, og muligheten for å oppleve de 5 store – er ganske stor.   Vi har dem alle sammen. Vi vil ganske garantert se løver, bøffel, gepard, elefant og kanskje nesehorn – sammen med en masse andre dyr på vår vei i søken etter de 5 store. Leoparden er den mest sky av de 5 store, men det hender vi er heldige. Den store giraffen er imponerende fra 10 meters avstand, og bavianer, zebra, all slags typer av antilope, vortesvin, hyener, sjakaler og krokodiller er intet mindre enn et imponerende skue i deres eget territorie. For ikke å glemme Migrasjonen i august / september, hvor millioner av dyr vandrer tilbake til Serengeti/Tanzania. Den opplevelsen tar fort pusten fra deg. Allikevel skaper den resistente bestanden av dyr – fantastiske opplevelser hele året i Kenya.

 

The Maasais

Masaiene er en semi-nomadisk stamme, for det meste lokalisert i Kenya og Tanzania. De fleste bor i Kenya, og antallet Masaier totalt sett er sagt å være rundt 1.3 millioner masaier. 900.000 av disse bor altså i Kenya.  Deres karakteristiske bekledning, deres velkjente hoppedans som vi kaller «adumu» og deres fantastiske evne til å leve side ved side med villdyrene – gjør Masaiene kanskje til den mest kjente stammen også utenfor Afrikas grenser.  Masaiene lever side ved side med villdyrene, og bevarer dyrelivet i Kenya og Tanzania.  Dyrelivet er en veldig viktig ressurs for Kenya og Masaiene, nå som turisme har blitt en veldig viktig kilde for å overleve i det moderne samfunnet. Vi lever sammen med Masaiene, de er våre guider, våre hjelpere og venner. Kontakten vi skaper med Masaiene og historiene og kunnskapen de deler med oss – er hva vi liker å tro – en av hovedgrunnene til dette eventyret. De gjør vårt eventyr ekte, Afrikas egne krigere og deres fantastiske historie. Vi lover deg en nær opplevelse med denne spennende og vennlige stammen.

 

Turen

Vi reiser fra Oslo om ettermiddagen, via  Amsterdam gjennom natten til lander tidlig i Nairobi dag 2. Allerede tidlig dag 2 flyr vi ut til Masai Mara og er klare for vårt eventyr når vi ankommer Mara allerede ca. kl. 11 på formiddagen. Fra nå entrer vi en helt ny verden og et helt nytt perspektivHvis du bare skal besøke Maasai Mara, trenger du minimum 2 – 4 døgn, avhengig av den tiden du har tilgjengelig. Vår Kenya Express tur er 3 døgn ute i bushen på Basecamp Masai Mara og Basecamp Eagle View, men våre gjester forteller at 3 døgn og 4 dager ute på savannen føles som en uke.

 

Flyturen

KLM / Kenya Airways passer perfekt for våre turer, fordi vi bruker natten til fly til Nairobi og det samme på vei hjem. Det fine er at tidsforskjellen er kun 1 eller 2 timer. 

 

All Inclusive

All Inclusive på våre turer betyr at du har betalt for alt, bortsett fra alkohol. Vann på våre turer ute i jeepene er inkludert, men all drikke for øvrig betaler man for etter eget forbruk.  Ølet (Tusker) er en av de beste jeg noen gang har smakt – og det sier våre kunder også.  Vinen er ofte god Sør Afrikansk vin. 

 

Reiseledere – Guider

Vår kunnskap og vår ekspertise er vår fordel, og vår tilstedeværelse og tilgjengelighet til enhver tid – er en selvfølge. Vi reiser med dere – Masaiene tar vare på dere, og du – kan bare nyte hele eventyret.Selv om vi reiser som en gruppe, reiser du individuelt og det er masse rom for individuelle ønsker og privatliv hele tiden. 

 

Temperatur

Den beste tiden for å besøke Kenya / Maasai Mara er – etter vår mening – hele året. Alle årstidene har sin sjarm. I januar er det varmest i løpet av året, i april er det frodig og grønt og på høsten er dyrelivet som mest aktivt. Regnsesongen sies å skal være rundt April måned, men de siste 2-3 årene har det stort sett vært mindre skurer – og sjelden ødeleggende langvarige regntider. Den såkalte regntiden er også veldig vakker, fordi det er så grønt og frodig rundt oss.

 

Mat og service

Maten og servicen og kvaliteten, er virkelig en prioritet.  Det er trygt å spise all mat vi serverer i våre camper, og vi streber etter at maten skal være en opplevelse også. Vi spiser ikke ville dyr, så den typen av «opplevelse» får du ikke i våre camper. Normalt sett får du 2 og 3 retters menyer til alle måltider – fra frokost til middag. Alt tilberedt av Masaier som er tilpasset det internasjonale kjøkken, tilberedelse, hygiene og smak.

 

Safari

All safari er All Inclusive når du bor på våre camper i Kenya.Vi har tradisjonelle game-drives med jeeper med våre masaiguider, som deler sin enorme kunnskap om dyrelivet med oss. Normalt sett 2 ganger om dagen.  Vi kan også gjøre walking safaris, som er veldig spennende når man sammen med Masaier går over savanner med mulighet for å møte en løve, elefanter eller annet vilt.  Vi har alltid en plan, men vi diskuterer alltid med gjestene fra dag til dag – neste dags eventyr. Dette for å tilpasse oss våre gjesters ønsker.

 

Sikkerhet

Følger du våre regler og Masaienes retningslinjer, er du alltid helt sikker på våre turer. Selvfølgelig er det alltid forhåndsregler når vi besøker ville dyr som gjester i deres territorier, for det er akkurat det vi gjør. Kunnskapen Masaiene har for å leve side ved side med ville dyr, er enorm og imponerende. Det får deg til å føle deg trygg – hele tiden. Det hjelper – når de stopper jeepene kanskje bare 4 meter fra to store hannløver som slapper av i skyggen fra solen.

 

Vaksiner

Vaksiner før du reiser til Kenya, er påbudt. Snakk med ditt lokale vaksinekontor , for de rette vaksinene for å reise til Kenya.  Normalt sett trenger du vaksiner for: Hepatitt A. Hepatitt B. Difteri, Stivkrampe, Kikhoste, Polio og Gulfeber.  Det er 3 sprøyter. I tillegg får du tabletter for Malaria og drikkevaksine for tarmsykdommer. Totalkostnadene er estimert til ca.  NOK  kr. 2.500,- pr. person.

 

Bekledning

Den er helt Casual. Ingen behov for dressen på denne reisen, selv om det selvfølgelig er veldig hyggelig at folk kler seg pent til middag. Men – ALL CASUAL.  «Safariklær» er smart, og gode sko er bra å ha.  Fjellsko er smart – mange bruker det, eller gode tursko. Ta med shorts, sandaler er smart også – da det normalt sett er godt og varmt vær. Ta alltid med en jakke, fordi kvelder kan være kalde. Husk: Maasai Mara ligger på 1600 – 1700 moh.

 

Mosquitos

Mosquitos er egentlig ikke noe stort problem i Mara, men for dem som er sensitive for bitt, bør ha med beskyttelse. Vi er på 1700 meters høyde. 

 

The Travel Guarantee Fond - RGF

Destinasjonsservice er påkrevd medlem av Reisegarantifondet RGF, som sikrer våre kunder finansielt dersom konkurs hos turoperatør (Destinasjonsservice) .

 

Forsikring

Alle reisende er forsikret gjennom egen reiseforsikring.  Man kan kjøpe en ekstra forsikring gjennom oss som tilbyr en rask fly-out fra Mara til det beste sykehuset i Nairobi i tilfelle akutt sykdom. Forsikringen tar deg også tilbake til Mara når sykdom er kurert. Kostnad: $25

 

Valuta

Kenyan shilling er gjeldende, men vi anbefaler US Dollars.Ingen problem med å bruke kredittkort i våre lodger/camps.  Tips/service betales når vi sjekker ut, og den dekker tips til staben på våre camps. $30 – 50,- pr. par f.eks. når vi bor i en camp. 20-30 pr. camp når vi bor i 2 camper. Tipsen fordeles med alle tilstedeværende ansatte. Det er også vanlig at vi tipper våre guider ekstra, separat. Vi avtaler dette med våre kunder på stedet.