Close

The Exotic North!

The Exotic North er vår merkevare av våre tre unike destinasjoner i nord i Lofoten, Svalbard og Island.

I mange år har vi laget skreddersydde turer for grupper til alle tre destinasjoner, og har bygd relasjoner og nettverk med alle de rette hotellene, restaurantene, aktivitetestilbydere og agenter av alle slag. Dette er våre spesial-reisemål, og de vi ønsker å selge mest. Norge har to av de mest unike destinasjonene i verden gjennom vakre Lofoten på vår nordvestre kyst, og Svalbard i våre arktiske strøk mellom Norges fastland og Grønland. Med et innbyggertall på 2000 mennesker og 3000 isbjørner, er Svalbard både spektakulært og spennende. Island i seg selv er spennende, bygd på en vulkansk grunn som dekker hele øya. Sammen med varme kilder, isbreer, hval safari og vulkaner, passer Island perfekt inn i våre eksotiske destinasjoner.

Disse unike destinasjoner kan man besøke året rundt, og alle har sin egen sjarm på forskjellige tider av året.

Lofoten

Lofoten er kanskje det mest romantiske bilde av Norge du kan tenke deg.

De fleste av Norges PR-bilder blir tatt i Lofoten, og det er helt forståelig. De fantastiske fjordene, fjellene, sjølivet, de romantiske fiskelandsbyene, øyene, fisket i seg selv, ørnene, livsstilen, historien, Rib-safariene, hvalsafari, nordlyset, midnattssola og ikke minst – kanskje noe av verdens beste mat. Hvis du er eventyrlysten, noen av den mest spektakulære off-pist skikjøringen i verden finner sted i Lofoten på vinterstid. Dette opplever du ikke noe annet sted i verden, noe du vil forstå etter at vi har vist deg denne fantastiske delen av Nord-Norge.

Fra Oslo, reiser du til Lofoten (Svolvær eller Leknes) via Bodø, i løpet av en 2 ½ timers tur, hvor de siste 20 minuttene med Widerøe er en fantastisk sightseeing av Lofoten – hvis været er med deg. Vi starter gjerne vårt Lofot-eventyr i Svolvær – Lofotens Hovedstad. Derfra har vi alle muligheter, også sørover.

Svalbard

Midt i mellom Norges fastland og Grønland, i den arktiske delen av Norge – finner du de øde øyene under fellesbetegnelsen Svalbard. Den største av disse øyene heter Spitsbergen, hvor vi bor og starter våre ekspedisjoner.

Svalbard kan ikke beskrives, det må oppleves. Du kan reise hele året rundt til Svalbard, men selvfølgelig – hovedsesongen på Svalbard er på vinteren, normalt sett mellom januar og juni. Merk: solen kommer ikke frem igjen før i slutten av februar. 

Sommeren på Svalbard er også fin, forskjellen er temperatur og antallet destinasjoner vi når – er noe flere i vintersesong. På sommertid bruker vi Zodiak båter og andre båter til å komme seg rundt på Svalbard. 

Svalbard er eksklusivt, både i forhold til å ta seg dit som turist – men også angående priser. Svalbard tilhører det øvre kostnadsbildet, men så er også dette en «once in a lifetime experiences» i verden. 

Destinasjonsservice er din dedikerte agent til Svalbard, og samarbeider med de beste tilbydere på øya. 

Opplev denne fantastiske naturen med snøscooter, hundeslede, båter, ski, til fots eller bil – så langt som veiene går da   Dra på 1 dags turer, 2 dags turer, eller lengre turer hvis du vil. Våre guider og eksperter tar deg så langt som du er villig til å dra. Å lete etter Isbjørn er helt naturlig for alle turister til Svalbard, selv om bare 2% av alle turister til Svalbard er så heldige å få se en. Men muligheten er alltid der, og vi har kunder som har funnet isbjørn. 

Vi samarbeider med et av de få selskapene på Svalbard som tilbyr overnattingsmuligheter utenfor vårt hovedsete – Longyearbyen, og vi kombinerer turer og overnatting i disse spektakulære omgivelsene. Båten i isen, Isfjord Radio, Nordenskjöldhytta og andre destinasjoner, organiseres gjennom oss. 

Svalbard er veldig unikt og det mest eksotiske og spesielle Norge som er tilgjengelig for alle, som får sjansen til å oppdage deres egen eventyrlystne sider, deres indre eventyrer

For å reise til Svalbard reiser vi fra Oslo til Longyear direkte, eller vi reiser via Tromsø. Det er daglige avganger til og fra Longyear.

Island

Den siste eksotiske destinasjonen i nord er Island. Veldig unik, veldig internasjonal på måte når det gjelder Reykjavik, men allikevel så øde når du forlater bykjernen for å utforske det ville Island.

  • Island


Først av alt burde vi egentlig snakke om de fantastiske restaurantene du får oppleve i Reykjavik. Mange av dem helt unike høykvalitets restauranter. Så burde vi neven at prisnivået har gått fra tidligere galskap til dagens akseptable. 

For å oppleve Island, må du komme deg ut av byen på en eller annen måte. Vi anbefaler alltid en heldags tur med Monster Trucks, for å nå til hver eneste krok av Island. Vi har de beste guider tilgjengelig, og de beste bilene – selvfølgelig. Vi utforsker isbreer, vulkaner, fossefall, hot springs, brølende powerplants, vakker natur og den rare vulkanske sålen som dekker hele Island. 
En annen fantastisk ting å gjøre på Island, er selvfølgelig å dra på Hvalsafari. Med en hit rate på 95%, er sjansen stor for å se store Humpbackwhales og delfiner – store. 

Så må man nyte restauranter og natteliv, og kanskje også en dupp i den Blå – varmekildebadet som er en «one need to visit» på Island.

Island er en tilgjengelig destinasjon fra hele verden, og fra Oslo flyr vi direkte til Reykjavik hver dag hele uken.

En total kombinasjon!

For noen kunder, setter vi sammen det beste programmet som kombinerer både Lofoten og Svalbard, eller en av dem i kombinasjon med noen dager på Island. Vi har alle slags kunder og vi har også de rette kontakter for å håndtere både high-end og vanlige kunder – uansett hva slags krave de måtte ha. Av oss får du hele pakka fra A – Å, hvis du vil. 

Så, føl deg velkommen til å kontakte oss om du er normalt nysgjerrig på en av destinasjonene, eller hvis du vil at vi skal sette sammen en hel Exotic North Experience.